Vrem scutul înapoi, Petrolul suntem noi!

27/06/2021

Vrem scutul înapoi, Petrolul suntem noi!

Nu credeam ca doar la patru ani va fi deja nevoie sa reactivăm acest slogan, mai ales în vremea unui primar nou-ales, care și-a câștigat campania cu promisiuni legate de PETROLUL NOSTRU. Toate primăriile implicate în toată țara în fotbal își finanțează substanțial echipele ca pe un bun de seamă al orașului. La noi, PETROLUL NOSTRU e jucărie și monedă de schimb pentru lobby-ul făcut în campanie. Ați câștigat alegerile cu smiorcăieli de dragoste pentru Petrolul, acum faceți caiete de sarcini cu clauze aberante ce nu se mai găsesc nicăieri. Toate menite să puneți mâna pe PETROLUL NOSTRU! Când strângeam ban cu ban la Pomul Verde să ținem echipa în liga 4, când le dădeam de mâncare copiilor care se băteau sub culori, erați morți în păpușoi, de ne întrebam dacă mai existați, dar voi dădeați interview-uri la TV despre Steaua!

Asociația Diaspora Galben-Albastră urmărește cu stupefacție și revoltă lupta orgoliilor, la care toți suporterii asistă neputincioși, precum și la transformarea PETROLULUI NOSTRU în câmp de bătălie între membrii fondatori ACS și primărie.

1. „Foștii”, pe care atâta i-ați înfierat, nu au încercat cel puțin să fure această echipă așa cum încercați voi, după ce ați mințit cu demagogică nonșalanță, că ce-și doresc suporterii, aia se va face. Noi suporterii am pretins, pentru ca e PETROLUL NOSTRU, nu al vostru, nu al fondatorilor, asociere ACS cu primăria, cu un Consiliu Director de 9 (3 suporteri, 3 delegați ai primariei și 3 din ACS). Cum ați răspuns? Prin drepturi de veto pe care le-ați cerut contra oricăror uzanțe într-o asociație cu parteneri egali.

2. „Foștii” au permis folosirea mărcilor în liga a 4-a până la adjudecarea licitației de cesionare. Ați primit pe 18 iunie o solicitare în sensul acesta din partea ACS, prin ce sertar putrezește de n-ați avut bunul simț să îi dați curs în secunda următoare, cum era normal din partea unor „petroliști adevărați”? Stăm după voi, ne milogim de voi pe mărcile noastre, ale ploieștenilor, sau vă trebuie pentru echipa de jucărie pe care vreți s-o faceți?

Acum PETROLUL NOSTRU joacă pe piept cu pete albe, vă crapă obrazul de rușine sau e șoriciul gros? Vă tăvăliți prin toate emisiunile cum vreți să ajutați Petrolul, cu ce l-ați ajutat de când ați fost aleși? I-ați anulat chiria pe stadion sau măcar prețuri preferențiale? I-ați pus la dispoziție bază de antrenament? Ați căutat soluții pentru sponsorizare sau doar vorbiți de milioane pe Facebook și de planuri manageriale pe care nu le-a văzut nimeni? Când ați avut ocazia să vă prezentați marile planuri manageriale, ați ieșit pe ușa din dos din sala de ședință a primăriei!

PETROLUL NOSTRU a devenit câmp de luptă între egoul fondatorilor ACS și clientelismul politrucilor. Din inconștiență, trufie și diletantism, fondatorii ACS împiedică nu doar asocierea cu primăria, dar au neglijat iresponsabil aspectul mărcilor și finanțarea, deși trebuiau să se ocupe de el cel puțin din toamna trecută. Pe de altă parte primăria, cu clientelismul exacerbat pe care-l practică, șantajează pe față ACS și profită de slăbiciunea lor. Ea face din PETROLUL NOSTRU monedă de plată pentru hiene ce vor a se-nfrupta din cadavrul unui club cu tradiție quasi-seculară, din moartea unui spirit și a unei istorii. Primăria pune clauze aberante de performanță și finanțare, deși nu contribuie cu nimic, cu absolut nimic la acest proiect. Speranța politrucilor este evidentă. Să-și ia echipă de-a gata!

Prin urmare ADGA cere atât membrilor fondatori cât și primăriei și consiliului local să lase orgoliile și megalomania la o parte și să se așeze la masa unor negocieri cu folos pentru PETROLUL NOSTRU, pe care am avut naivitatea  să li-l încredințăm. Dovediți-ne că nu a fost naivitate, ci clarviziune, fiți demni de încrederea noastră și de votul oamenilor! HAI PETROLUL!