Actiunea Raza de Soare 2013

17/12/2013

Cum bine se stie, iubitori de galben si albastru exista in toată lumea. Petrolul, religia acestora, se regaseste zilnic in proiecte, discutii si fapte concrete, zeci de suporteri aderand la o noua asociatie, non-profit, numita “Diaspora Galben Albastra”.
Entitatea s-a nascut (ce frumos!) chiar de Ziua Romaniei si isi doreste sa se organizeze cat mai repede si mai bine pentru a sustine si promova spiritul si valorile “petrolistilor” de pretutindeni.
Infiintarea si constituirea asociatiei isi propune sa apere imaginea, drepturile si interesele Petrolului dar si ale suporterilor din diaspora si nu numai, promovand optimizarea relatiilor civilizate și constructive intre toti factorii implicati.
Prima actiune prin care fanii asociatiei vor sa-si promoveze idealurile este legată de “Campania Umanitară Telegrama”, cei 24 de copii de la centrul “Raza de Soare” din Baicoi urmand a primi daruri cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului și ale Noului An.
Ideea cititorilor din diaspora a prins viata saptamana trecuta atunci cand Sorin Duta, un “petrolist” stabilit de aproape 20 de ani în Canada, cititor frecvent al Telegramei, m-a contactat si, impreuna, am detaliat proiectul care se va finaliza marti. Pana atunci, un alt membru al asociatiei, Mihai Stroe (Mondialu’) – cetatean cu dublă cetatenie, romana si spaniola – aflat pentru putina vreme in Romania, se va implica activ în tot ceea ce tine de cadourile pentru copii, acesta facand deja o vizita la sediul redactiei, unde a pus la punct toate detaliile tehnice.
Cum am mai scris, marti, de la ora 13:30, cei 24 de copii de la centrul “Raza de Soare” vor fi oaspetii cotidianului nostru, ei urmand a se bucura de sutele de cadouri primite de la oamenii cu suflet mare din Ploiesti și din strainatate.
Intrucat este vorba despre niste frumoase surprize, nu voi divulga nimic din actiune. Pot doar sa va spun ca cei de la “Diaspora Galben-Albastra” si-au propus sa ofere si daruri cu insemnele Petrolului, echipa atat de iubita si de sustinuta printre copii.
Iar noi, cei de la “Telegrama”, vrem sa le multumim celor de la asociatia non-profit din diaspora, care s-au gandit sa promoveze aceasta minunata actiune prin intermediul cotidianului nostru.