Putem reuși doar ÎMPREUNĂ!

05/05/2021

Există un motto în limba engleză care fascinează și atrage prin forța sa: “United we stand, divided we fall!” – “Împreună rezistăm, divizați cedăm!” Este o frază folosită în circumstanțe dificile, cel mai adesea pentru a inspira unitate și colaborare. Miezul de înțelepciune este simplu: dacă membrii unui anumit grup sau ai unei comunități care împart idealuri comune lucrează fiecare pe cont propriu (și în interes propriu) în loc să formeze o echipă care să servească idealul comun care îi definește ca și comunitate, fiecare în parte va fi sortit eșecului și toți vor ieși învinși.

Comunitatea petrolistă trece acum prin circumstanțe dificile legate de continuitatea proiectului fotbalistic actual. Un ciclu s-a terminat: după o perioada de 4 ani, Veolia a anunțat oficial renunțarea la rolul de Partener Finanțator al Petrolului. Pe mai multe canale (neoficiale) Primăria a lăsat să se înțeleagă că dorește să se implice mai puternic în viața clubului și a echipei, pornind, dar nelimitându-se, chiar de la contractul de cesiune a dreptului de folosință a mărcilor Petrolul, actualmente încredințat ACS Petrolul 52, dar care expiră în luna iunie 2021. Tot în mod neoficial (“pe surse”), comunitatea petrolistă are informații conform cărora Primarul și CEO Veolia Romania s-au întâlnit pentru a discuta modul în care cele două părți vor colabora din sezonul următor încolo. Din păcate, în afara comunicatului Veolia nu a existat nicio altă comunicare oficială care să aducă lămuriri cu privire la ce anume au gândit cele două părți pentru viitorul imediat.

Este clar că toată comunitatea petrolistă își dorește ca echipa actuală să continue evoluția în 2021-2022 în Liga a 2-a și să promoveze în Liga 1. Însă pentru a materializa acest deziderat toată comunitatea petrolistă trebuie să fie unită în jurul lui: atât Primăria, cât și Veolia, ACS Petrolul 52 și asociațiile/ligile de suporteri. Problemele sau dificultățile trebuie discutate deschis între toate părțile interesate și modul de acțiune trebuie decis împreună.

În consecință, USP adresează o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022, discuție la care să participle câte 2 reprezentanți ai:
– clubului Petrolul,
– Primăriei,
– firmei Veolia,
– membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, și
– ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2.

Vineri, 14 mai, la ora 16:00, Sala de la etajul 2 în aripa care conține birourile clubului Petrolul de la Arena Ilie Oană poate găzdui această întâlnire în care să discutăm deschis problemele și să luăm împreună deciziile care să conducă la atingerea obiectivului comun: continuarea proiectului fotbalistic si promovarea în Liga 1. Gazdă ne va fi clubul, de aceea rugăm toți participanții să confirme prezența la dl. Costel Lazăr, Președintele clubului Petrolul.

HAI PETROLUL!