Salutul Tribunei a 2-a

26/06/2017

Ziua de sambata, 24 iunie, va ramane pentru multa vreme de aici inainte pentru Ploiesti un simbol al renasterii. Desi echipa Petrolul Ploiesti renascuse de fapt din propria-i cenusa in vara trecuta, acum a renascut in mentalul colectiv al unei intregi natiuni, drept un simbol al traditiei si valorii autentice a fotbalului. Coregrafiile dedicate Petrolului Ploiesti si perenitatii acestuia de la inceputul meciului au fost de fapt o panoplie a aspiratiilor suporterilor ploiesteni. Au existat astfel trei coregrafii minunate, realizate in mod independent de Peluza 1, Tribuna a 2-a si Peluza Latina.

Noi, cei din Tribuna a 2-a, ne-am axat coregrafia pe ideea luptei suporterului-cetatean pentru libertatea echipei sale multiubite. Si ce alta imagine puteam folosi, decat Statuia Libertatii din Ploiesti, un monument care simbolizeaza lupta cetatenilor pentru cucerirea si exercitarea libertatilor lor publice, aparata de suporterii petrolisti impotriva tuturor vicisitudinilor. Totul desfasurat pe un fond galben-albastru construit din mii de cartonase colorate sustinute de suporteri.

A fost o coregrafie 3D care a necesitat foarte multe eforturi si ore de munca bazate pe un voluntariat “pur si dur” al unor entuziasti magnifici, precum si o finantare, care a fost in intregime asigurata numai de fonduri provenite de la suporteri ai Tribunei a 2-a, fara nicio contributie externa:
– 3.700 lei au fost donati de Asociatia Diaspora Galben Albastra (ADGA);
– 2.500 lei au fost donati de Gruparea T2;
– 1.350 lei au fost donati de Liga Suporterilor Constantin Tabarcea (LSCT);
– 1.000 lei au fost donatii stranse in cutia de la Pomul Verde.

In total 8.550 lei stransi din generozitatea suporterilor anonimi ai Tribunei a 2-a.

Ne inclinam cu respect in fata celor care au gasit posibilitatea sa isi sacrifice din preaplinul lor de energie si dragoste pentru Petrolul si au gasit o cale de a contribui in mod direct, cu eforturi intense si/sau cu bani la realizarea acestei coregrafii.

Respect si pentru cele doua peluze, pentru coregrafiile lor care au intregit o seara magnifica, marca Petrolul Ploiesti.
Tribuna a 2-a va saluta!